Afspraak maken

Alice HR, de deeltijdse hr-partner voor kmo’s die fulltime beschikbaar is

Als ondernemer wil je vooral doen waar je goed in bent en samenwerken met gedreven werknemers die uitblinken in hun vak. Uitstekende redenen om je op maat te laten ondersteunen door Alice HR. Dan hoef je je immers geen zorgen meer te maken over het beheer van je personeelszaken, blijf je op de hoogte van mogelijkheden om werknemers duurzaam te motiveren en staat er steeds een expert klaar voor vragen.

Alicehr algemene voorstelling

Tevreden en gemotiveerde medewerkers zijn essentieel voor het succes van je bedrijf. Het beheer van personeelszaken vergt echter veel tijd en energie, die je vervolgens niet meer kan besteden aan je kernactiviteiten. Zonder de juiste expertise dreigen je werknemers echter kansen te mislopen en gedemotiveerd te geraken en dat wil je vooral niet. Al helemaal niet in tijden van arbeidsschaarste.

Een hr-aanbod op maat van jouw kmo

“Een externe hr-partner inschakelen is de beste manier om er als kmo-ondernemer voor te zorgen dat je werknemers de hr-dienstverlening krijgen die werknemers van grote bedrijven ook krijgen”, aldus Stéphane Vandergeynst. Voor Alice HR is hij aan de slag als hr-generalist in twee kmo’s. In nauw overleg met de zaakvoerders staat hij in voor aanwerving en selectie, payroll en loonbeleid, sociaal overleg en advies inzake sociale wetgeving.

“Met een beperkte personeelsbezetting is het voor kmo’s niet mogelijk om inhouse een voltijdse hr-dienst uit te bouwen. Dankzij Alice HR als hr-partner kunnen ze echter een integrale dienstverlening garanderen. Dat kan alle vormen aannemen. Onze experten zijn wekelijks, volgens afspraak, bijvoorbeeld een aantal uur beschikbaar om vragen van zowel de werknemers als de werkgever te behandelen of we nemen bepaalde taken van de werkgever over in regie.”

Van selectie tot exit

Bij de levenscyclus van een loopbaan komt meer kijken dan een correcte loonadministratie. Voor elke stap, vanaf de werving en de selectie tot en met de exit van je werknemer, kan je een beroep doen op de expertise van Alice HR, legt project- en klantenverantwoordelijke Inge Schoorens uit. “Naast het opmaken van arbeidsovereenkomsten, arbeidsreglementen en policies, houden we ons bezig met de loon- en kostenoptimalisatie, cafetariaplannen, tewerkstellingssubsidies, sociale wetgeving en welzijn op het werk. Ook voor opleidingsplannen en functioneringsgesprekken zijn we de geschikte partner en groeien we mee met de behoeften van jou als werkgever en van je werknemers.”

Up-to-date, kostenefficiënter en aantrekkelijker

“We zijn zelf een kmo en kennen de noden van bevlogen ondernemers en de muren waar ze soms tegenaan lopen om te kunnen groeien”, zegt zaakvoerster Laurence Flamand. “De snelle evolutie van de wetgeving maakt de uitdaging des te groter. Dat hoeft trouwens niet negatief te zijn. Evengoed worden daardoor kansen gecreëerd om mensen op een kostenefficiëntere manier tewerk te stellen of hun werk op een aantrekkelijkere manier te kunnen vergoeden. Door hun verloning beter te laten aansluiten bij hun behoeften, zullen ze ook gemotiveerder aan de slag blijven.”

Ben je ook op zoek naar een hr-partner?

Op de hoogte blijven?