Afspraak maken

Agility in HR: een noodzaak!

Corona heeft onze wereld op zijn kop gezet zowel privé als professioneel. We gaan als individu en organisatie voortdurend werk moeten maken van veranderingen en er zelfs naar leven.

Afwachten is uit den boze, zich hullen in het verleden werkt niet, het essentiële van het niet essentiële onderscheiden zet ons al op weg en voortdurend op zoek gaan naar nieuwe horizonten en mogelijkheden is de weg die we moeten inslaan.

De beste manier om om te gaan met veranderingen is zelf ook te veranderen. Deze mindset zal in grote mate de toekomst van uw bedrijf bepalen en binnen HR kan daar een stevige basis gelegd worden. Er dient heel snel ingespeeld te worden op de verschillende mindsetwijzigingen binnen recrutering, HR businesspartnerschap, learning and development, compensation and benefits….

- Een flexibele en stevige HR strategie wordt een absolute noodzaak in deze snelle veranderende wereld. Deze moet duidelijk worden uitgedragen in alle geledingen van uw organisatie. Flexibel werken en verlonen zijn hier schoolvoorbeelden van.

- Teams en businessafdelingen dienen multidisciplinair te zijn waarbij ze zelfstandigheid en verantwoordelijkheid hoog in het vaandel dragen. Het agile leiderschap wordt primordiaal.

- Na deze ingrijpende periode is de boodschap “het moet vooruitgaan”. Dat betekent dat snelle ingrepen binnen korte cycli noodzakelijk zijn .

Het snel bijsturen van policies, afspraken , projecten…dient tot een kunst verheven te worden.

- De vooruitgang moet tevens in één blik zichtbaar zijn en makkelijk deelbaar zijn. Dit vraagt een zeer efficiënte en flexibele digitale overzichtsstructuur. Tijdverlies met zoeken naar de juiste informatie binnen een bedrijf moet minimaal beperkt worden.

Al deze punten maken dat elk bedrijf even zal moeten stilstaan bij de rol van HR. ”Is de beste HR geen HR meer?” Jawel, het menselijke kapitaal binnen een bedrijf blijft het hoogste goed en daar zal het steeds blijven om draaien. Echter zal de impact van HR langzaam maar zeker gewijzigd dienen te worden. Het principe van know the basics, know the business en the right balance between HR-FINANCE zal nog meer gehuldigd dienen te worden.

Alice loodst u door deze stroming met korte, krachtige slagen.

“I couldn't have been a great goalkeeper without power, agility and quickness” Hope Solo

Op de hoogte blijven?